Casa
        Perl
                Relleu 

Bed & Breakfast

 Relleu is een typisch Spaanse pueblo genesteld in de heuvels van de Sierra l’Aguilar.

Genieten van de rust van het platteland van Spanje en toch dicht genoeg bij de levendigheid en alle faciliteiten die u wenst aan de Costa Blanca.

U kunt hier kiezen tussen de rust en de drukte…

Het dorp heeft ca. 1.400 inwoners. De Spanjaarden zijn trots op hun dorp en waarderen het zichtbaar als ze zien dat u een rondje door het dorp maakt om de historie van ‘hun dorp’ te ontdekken…

In Relleu vindt u schitterende uitzichten  op valleien en omringende bergen. Soms is er ook zicht op zee.

Het ligt ‘hemelsbreed’ maar 7 km van de stranden van Villajoyosa af en op ca. 400 m hoogte.

Een goed herkenningspunt is de berg ‘Puig de Campana’ die een onnatuurlijk uitziend vierkant gat in de top als kenmerk heeft…

Relleu biedt een rustige omgeving waarin u de mediterrane zon en frisse berglucht opneemt. In de zomer is het er minder heet dan aan de kust.  Omgeven door amandel boomgaarden en olijfgaarden, is het dorp doordrenkt van geschiedenis dat oorspronkelijk gevormd is rondom een oud Moors kasteel.

Relleu heeft ook alle nodige voorzieningen, supermarkten, restaurants, barretjes, banken, slager, bakker, apotheek, gezondheidscentrum en de wekelijkse markt van Relleu.

Relleu staat vooral bekend om zijn fiesta’s en beroemde olijfolie “Señorios de Relleu‘ en is een perfect uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers.

De zonsondergangen zijn zonder uitzondering veelal spectaculair!


bron: website van de Gemeente Relleuhttp://www.relleu.org/